Met de natuur aan je deur

Buitengewoon Kernhem wordt gebouwd tussen de Hoenwaard en Veenwoud in Ede. Hiermee woon je op de grens tussen stad en natuur. In Noord Kernhem is namelijk een ecozone, waar een bonte verzameling van planten en dieren leven. De ecozone is een verbinding tussen de Veluw en de weilanden boven en naast Kernhem, die door kleine zoogdieren wordt gebruikt. De natuur is dan ook de verbindende factor tussen de woonwijk en haar omgeving. In de wijk zelf is ook de ruimte voor groen, waaronder bermen, bomen en hagen.

Buitenspelen vanaf maat 21

Genieten van het buitenleven vanuit een duurzame huurwoning. Dat kan in Buitengewoon Kernhem. Voor de jongste bewoners zijn er kleinere speelplekken verspreid door de autoluwe wijk, zodat zij vlakbij huis heerlijk kunnen buitenspelen met hun vriendjes uit de buurt. Voor de oudere jeugd zijn er vier grotere buurtspeelplekken. Maar buiten de wijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Met de regenlaarzen aan langs de sloot struinen, waar je waterplanten en beschermde diersoorten zoals de watervleermuis kunt tegenkomen. Naar de buurtmoestuin 'de vrolijke pastinaak', voor een wandelingetje, een praatje of misschien om op je eigen stukje tuin wat lekkers te verbouwen. En heb je wat meer tijd te besteden, dan kun je terecht op de Veluwe. De Nederlandse Big Five spotten, genieten van een mooi museum of met de kids pannenkoeken eten in een historische stoomtrein. Mooie herinneringen gegarandeerd!

Van boodschappen tot avondje uit

In Kernhem Oost ligt een winkelcentrum waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. In Ede centrum, op 4 kilometer afstand van Buitengewoon Kernhem, kun je terecht voor een groter aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Daarnaast heeft Ede een bioscoop en een theater, een ziekenhuis, zorgvoorzieningen en scholen. Voor een dagje uit kun je naar grotere steden in de buurt zoals Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort of Apeldoorn.