THE DAVID | THE FACTS

27.000
M2 TOTAAL OPPERVLAKTE
14 
VERDIEPINGEN
365
MODERNE APPARTEMENTEN
36-118
M2 WOONOPPERVLAKTE

EEN GEBOUW IN BEWEGING

Het modern en tijdloos ogende gebouw dat nu The David heet, had voorheen een functie als kantoor van IBM. Wat dit gebouw bijzonder maakt, is dat het in 2003 ontworpen werd met een flexibele toepassing in het achterhoofd: een circulair ontwerp. Alvast inspelend op een mogelijke verandering in behoefte en noodzaak. Daarom is het gebouw uitermate geschikt om te transformeren naar een fijne woonomgeving. Hier woon je in een duurzaam gebouwd complex, want zoveel mogelijk materialen werden hergebruikt en er is geen gasaansluiting meer nodig. Er komen in totaal 365 appartementen in het gebouw, en daarnaast twee commerciële ruimten op de begane grond. Er is gedacht aan een parkeergarage met 201 parkeerplaatsen, individuele bergingen, een binnentuin op de tweede verdieping en een terras aan de waterpartij die het gebouw omringt.

DUURZAAM: DE NIEUWE STANDAARD

Wonen in een duurzame woning is helemaal van nu. Naast het feit dat het gebouw extra duurzaam is door hergebruik van een bestaande architectuur en circulaire bouw, zijn de individuele woningen met extra aandacht voor duurzaamheid opgezet. De woningen en het water worden verwarmd middels een aansluiting op de stadsverwarming. Ook voor het koken heb je geen gas meer nodig, je hebt namelijk de beschikking over een inductieplaat. Zo draag bij aan vermindering van fossiele brandstoffen. Goed voor het milieu! Daar komt nog bij dat moderne woningen door een goede isolatie en effectieve verwarmingstechnieken zorgen voor een energiezuinige en comfortabele woonervaring. En dat merk je niet alleen aan de comfortabele en constante temperatuur in de woning, maar ook aan je maandelijkse energierekening.

SERVICED LIVING

The David is meer dan alleen een gebouw. Aan alles is gedacht. Zo is de ingang van de parkeergarage subtiel gemaskeerd door een groen talud. Het totaalplaatje van dit markante gebouw met haar omringende waterpartij is uitnodigend. Op de begane grond is ruimte voor bijvoorbeeld een supermarkt, diverse speciaalzaken, lunchbar of gym. Een aanvulling voor jouw woonomgeving, en voor het hele Schinkelkwartier. Binnen gaat de groenervaring verder met een mooi aangelegde binnentuin op de tweede verdieping. Tussen het ruisen van de grassen in deze prairietuin is hier de ruimte om rustig je e-mails bij te werken of een praatje te maken met een buurtgenoot. De service van The David gaat verder dan alleen een comfortabel appartement met een complete luxe keuken en badkamer: er komt een service app om wonen in een huurappartementen naar een nieuw niveau van zorgeloosheid te brengen. De precieze invulling staat nog niet vast. Je wordt hiermee in ieder geval op de hoogte gehouden van onderhoud en je kunt een reparatieverzoek indienen. Maar denk ook aan het lenen van gereedschap of pakketjes ophalen bij je buur, boodschappen bezorgen, of het boeken van moderne mobiliteitsoplossingen zoals elektrische deelauto's of fietsen. Zo kun jij je concentreren op the next big thing in de start-up scene.