AMSTERDAM NIEUW-WEST ZUID

Voor de kenners van Amsterdam: The David staat in het zuidelijke deel van stadsdeel Nieuw-West genaamd het Schinkelkwartier. Ben je wat minder bekend met de uitgebreide naamgevingen van ieder stukje Amsterdam? Het moderne appartementencomplex staat aan de David Ricardostraat en is het resultaat van een verbluffende transformatie van een voormalig kantoorpand. Dit stukje Amsterdam laat zich nu nog kenmerken door robuuste kantoorpanden, relatieve rust en groen, met weinig woningbouw. Maar laat je niet misleiden, over een aantal jaren is hier een levendige stadswijk. Denk aan innovatie, kruisbestuiving tussen start-ups en IT bedrijven, internationale bewoners. De start is al gemaakt: B.Amsterdam heeft zich in de wijk gevestigd. Met het grootste start-up eco-systeem in Nederland in eigen wijk is dit de ideale woonplek om jouw ideeĆ«n te laten opbloeien. En dat kan nu in The David. Als eerste wooncomplex in het Schinkelkwartier zet The David de toon. Op de enige manier die bij zo’n ruwe diamant past: modern, duurzaam en full service.

ON THE ROAD AGAIN

Je woont hier gunstig ten opzichte van de Zuidas en Schiphol. Met de opritten A4, A9 en A10 dichtbij, is de bereikbaarheid met de auto zeer goed. Reis je liever met het OV? Op 10 minuten fietsen ligt station Lelylaan vanuit waar je met de trein verder reist. Op de Henk Sneevlietweg is een metrostation, ook 10 minuten fietsen. Met de tram kan ook, na 8 minuten lopen tref je een tramstation. De plannen zijn om de mogelijkheden voor het OV verder uit te breiden, zodat de verbinding met Amsterdam centrum en Schiphol nog beter worden. In zo'n innovatieve woonomgeving komen bijzondere logistieke concepten zoals deelauto's en deelfietsen naar verwachting ook tot bloei. Zo is er altijd wel een oplossing die bij jou past!

SUPERFOOD OF CHEAT DAY

Op de begane grond van The David is ruimte voor winkelaanbod en horeca. Wat dat precies voor invulling krijgt is nog een verrassing. Maar dromen kan altijd. Wakker worden met heerlijke koffie gezet door een professionele barista in een living room setting? Dagelijkse en minder dagelijkse boodschappen doen in een supermarkt met aandacht voor verse en biologische producten? Of lekker actief aan de slag in de gym met je personal trainer en een supergezond sapje als afsluiting? Misschien droom jij juist weg bij de gedachte aan een heerlijk schepijsje of stukje versgebakken taart. Een ding is zeker: er komt een aanbod dat naadloos aansluit bij de omgeving en het totaalconcept dat The David aan jou als bewoner biedt. Je bent in ieder geval vanaf de start in goed gezelschap: met Dutch Design Hotel Artemis als buurman kun je genieten van een uitgebreid aanbod in hun restaurant - bar 'De Stijl'.

THE DAVID ON THE MAP

RONDJE DOOR DE BUURT