Haarlem, de stad die álles heeft

Plaza West wordt gebouwd ten zuidwesten van centrum Haarlem. Zo geniet je van alle het moois dat Haarlem te bieden heeft. Het gezellige historische centrum is een prachtig decor voor een middagje winkelen of terrassen. Voor de fashion lovers is het smullen in de Gouden Straatjes, waar je concept stores, preloved vintage items en ambachtelijke studio’s treft. Ook cultuurontdekkers hebben een ruime keuze. Historische gebouwen bekijken bijvoorbeeld, waaronder de bijzondere Jopenkerk met de nog actieve brouwerij. Bierproeven met een historisch jasje dus. Haarlem biedt daarnaast ook bijzondere musea en voorstellingen op het gebied van muziek en theater. Ben je een waterliefhebber? Ga dan eens te water in de Haarlemse grachten met een open sloep, of zoek de uitdaging op door te gaan kitesurfen aan het strand. Zo woon je in Plaza West letterlijk omringd door een variatie aan natuurgebieden, en precies tussen het veelzijdige aanbod van het centrum en de prachtige natuur van het strand in.

Vervoer en bereikbaarheid

In Haarlem woon je lekker dicht bij de Randstad, ideaal als je daar vaak moet zijn voor je werk, vrienden of hobby. Je woont in Plaza West vlakbij de westelijke randweg van Haarlem, zodat je met de auto makkelijk op pad bent naar onder meer Amsterdam, Den Haag, en Utrecht. Reis je liever met het openbaar vervoer? Op zo'n 3 kilometer afstand ligt het Centraal Station Haarlem, dat is maar 10 minuten fietsen! Vanuit station Haarlem trein je rechtstreeks naar onder meer Amsterdam Centraal, Zandvoort aan Zee, Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal.

Voorzieningen

Voor de dagelijkse boodschappen hoef je vanuit Plaza West niet ver: het oude postsorteercentrum is geheel getransformeerd en huisvest nu onder meer een Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. De dichtstbijzijnde basisschool ligt op 700 meter afstand, een avondje uit is met de stadsschouwburg op 600 meter ook niet ver weg. Op de hoek van de Westergracht is een huisartsenpraktijk gevestigd. En om fit te blijven kun je goed uit de voeten met de voorzieningen op het terrein van Plaza West, want met fitnesscentrum en een indoor speelparadijs is er genoeg lichaamsbeweging in het vooruitzicht voor jong en oud. Sport je liever buiten? Dan heb je geluk, want speeltuin Floragaarde en de sportvelden van de voetbalclub zijn op een steenworp afstand.