Documenten uploaden: do & dont's

Tijdens de inschrijfprocedure vragen we je persoonlijke documenten te uploaden in je klantdossier. Welke documenten we van je nodig hebben, is afhankelijk van je inkomenssituatie. Er is een aantal punten waar je op moet letten bij het verzamelen van je documenten. Op deze pagina vind je al enkele tips. Het gaat voornamelijk over het veilig aanleveren en de geldigheid van de documenten. Download hieronder alvast de documentenchecklist die past bij jouw situatie:

 

Tips & tricks

Datum ondertekening van het document
Documenten mogen niet ouder zijn dan 3 maanden op het moment van uploaden.

Geldigheid
Om echtheid van de documenten te waarborgen, worden Word-bestanden niet in behandeling genomen. Zorg ervoor dat je alle documenten als PDF uploadt in je persoonlijke klantdossier.

Veiligheid en e-mail
Het klantdossier is een veilige omgeving waarin je zelf je gegevens en documenten kunt beheren. Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen niet verwerkt worden en zullen direct worden verwijderd.

Identiteitsbewijs
Een rijbewijs wordt niet gezien als een geldig identiteitsbewijs. We vragen je om een kopie van je paspoort of ID kaart. Let er op dat je een kopie aanlevert die voldoet aan de AVG richtlijnen. Dat betekent dat je BSN en je pasfoto niet zichtbaar mogen zijn op de kopie. Je kunt deze afdekken of je kunt de KopieID app van de rijksoverheid gebruiken om een veilige kopie te maken.

Identiteitsfraude

Om ervoor te zorgen dat jouw ID gegevens veilig zijn, moet de kopie van je ID geüpload worden in de veilige "Mijn-omgeving". Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen wij niet in behandeling nemen en worden verwijderd. Om een veilige kopie te maken die voldoet aan de AVG richtlijnen, kun je de KopieID app van de Rijksoverheid gebruiken. Zo kun je de kopie waarmerken, en zorgen dat je pasfoto en BSN niet zichtbaar zijn. Zorg er dan ook voor dat je BSN en pasfoto niet zichtbaar zijn op de andere documenten die je uploadt. Ook dit kun je doen met de KopieID app van de Rijksoverheid. Alleen zo kunnen we er alles aandoen om identiteitsfraude te voorkomen.

Meer over KopieID