Algemeen
Wat is levensloopbestendig wonen?

De woningen in Klaasje Zevenster zijn levensloopbestendig. Een levensloopbestendige woning is zo ontworpen en ingericht dat deze kan mee veranderen met uw woonbehoeftes.

Wat zijn de huurprijzen?

De appartementen in Klaasje Zevenster worden verhuurd in de vrije sector met een (indicatie) huurprijs vanaf ca. € 1170,- per maand, inclusief 1 parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, u betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. De servicekosten bedragen € 65,- per maand.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in Klaasje Zevenster worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wat vind ik in welk gebouw?

Gebouw Aventurijn:
19 driekamerappartementen en 1 tweekamerappartement varierend van ca. 64 m² tot 86 m²

Gebouw Agaat:
27 driekamerappartementen en 2 vierkamerappartementen varierend van ca. 73 m² tot 126 m²

Gebouw Robijn:
3 tweekamerappartementen, 24 driekamerappartementen en 13 vierkamerappartementen varierend van ca. 68 m² tot 130 m²

De andere twee gebouwen van Klaasje Zevenster betreffen 57 koopappartementen welke inmiddels allemaal zijn verkocht. Nieuwsgierig? Hier leest u er meer over.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Op deze website vindt u diverse mogelijkheden om de woningen alvast digitaal te bezichtigen. Onder meer met artist impressions, een Virtual reality tour in de modelwoning en fotografie van de modelwoning. Het is daarnaast ook mogelijk om de modelwoning op afspraak te bezichtigen.

Elke donderdag van 09.00 tot 16.00 uur is er een verhuurmedewerker van MVGM aanwezig in de modelwoning. Van te voren kan er een afspraak ingepland worden via:

Een afspraak duurt een half uur. U kunt een afspraak maken om de modelwoning te bezichtigen als geïnteresseerde, maar ook als kandidaat huurder bent u van harte welkom om bijvoorbeeld stukken aan te leveren of het huurcontract te ondertekenen. Ten slot bent u ook als toekomstig huurder welkom om tijdens zo’n afspraak uw eigen appartement in te meten.

Wanneer worden de woningen in Klaasje Zevenster opgeleverd?

De woningen zijn al opgeleverd en daarmee per direct beschikbaar!

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De inschrijving is geopend, u kunt dus direct starten met uw online inschrijving. Via de woningzoekers van Agaat, Robijn en Aventurijn kunt u zoeken naar het appartement dat bij u past. Noteer het adres. Vervolgens kiest u de button “direct inschrijven” bovenaan de pagina om het inschrijfproces te starten. Hiervoor wordt u naar “mijn omgeving” geleid, een beveiligde omgeving waar u uw gegevens kunt invullen.

Is het mogelijk om hulp te krijgen bij de verhuizing?

Het Centraal Beheer klushulpteam staat klaar om u te helpen met klussen die bij de verhuizing komen kijken. U kunt hierbij denken aan het leggen van de vloer of het schilderen van de wanden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de verhuurmakelaar.

Toetsing en inkomen
Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat u kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet u zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat u geen negatieve BKR registratie hebt.

Zodra de verhuur start, kunt u het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over uw inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of u aan de inkomenseis voldoet.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Eigen vermogen
Wanneer uw eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast uw eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?
Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien u kunt aantonen op lange termijn structureel aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening.

Ik laat een koopwoning achter, wat komt daar bij kijken?

Woont u momenteel in een koopwoning en wilt u graag verhuizen naar een huurwoning? Wij kunnen u ondersteuning bieden door u in contact te brengen met lokale verkoopmakelaars en financiële planners. Neem voor meer informatie hierover contact op met de verhuurmakelaar.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien u kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Het is belangrijk dat u ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kunt u niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kunt een appartement huren als u minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Mogen derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Zodra de verhuur van start gaat vindt u op de website een button met “direct inschrijven”. Vervolgens kunt u een account aanmaken voor “mijn omgeving”: een online dossier waarin u veilig uw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra de verhuur van start gaat? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Welke stukken dien ik aan te leveren?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan identiteit en inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van uw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijgt u hier meer uitleg over en ziet u in uw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd. 

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

U hoeft geen inschrijf- of bemiddelingskosten te betalen. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun woning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over uw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of u aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload u de gevraagde documenten in uw dossier. Deze documenten tonen aan dat de door u ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens, uw voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategoriën die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Huren & voorwaarden
Wanneer krijg ik voorrang voor een woning in Klaasje Zevenster?

Als u voldoet aan één of meerdere van de onderstaande punten, krijgt u voorrang tijdens het toewijzen van de woningen in Klaasje Zevenster:

  1. – Woonachtig in de gemeente Amstelveen
  2. – Bij het verlaten van een eengezinswoning in gemeente Amstelveen
  3. – 55 jaar of ouder
Wie mag een appartement in Klaasje Zevenster huren en bewonen?

U kunt alleen een woning huren wanneer u er zelf gaat wonen en u na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de Gemeente Amstelveen. Het is verboden om het appartement te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van het appartement.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Wat is de minimale huurtermijn?

U huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: u geeft op 19 april aan dat u de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Het is toegestaan uw huisdier mee te nemen naar uw nieuwe woning, mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners. Zorgt u er dus voor dat uw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De binnenkozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. De buitenkozijnen zijn aluminium en brons van kleur. U mag de binnenkant van het appartement naar uw eigen smaak maken, echter de aluminium buitenkozijnen en deuren mogen niet worden geschilderd en er mag niet in worden geboord. De binnenwanden mag u, indien gewenst naar uw eigen smaak maken en schilderen of behangen. Houd er wel rekening mee dat wanneer u besluit het appartement te verlaten, u deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de vastgoedbeheerder wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast die geschikt is voor vloerverwarming. Door de toepassing van een isolatiepakket onder de dekvloer (zwevende dekvloer) in de woningen van de appartementen hoeft u geen ondervloer toe te passen voor geluidisolatie naar de onderburen. Wel moet de vloerafwerking vrij worden gehouden van de wanden. De maximale pakketdikte van de vloerafwerking is maximaal 15 mm.

Is elke vloer geschikt voor vloerverwarming?

Het is belangrijk dat u kiest voor een vloerbedekking die de warmte goed geleidt. Alleen dan kunt u optimaal gebruik maken van de vloerverwarming. Geleid de vloerbedekking niet goed? Dan gaat er veel energie verloren. Gevolg: hoge energiekosten terwijl de vloer minder verwarmt.  De warmteweerstand (Rc) moet minder dan 0,09 m2 K/W zijn. Vraag dit altijd aan de leverancier en informeer daarom altijd over de aanwezige vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. U weet namelijk waar u financieel aan toe bent. U heeft vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. U huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet u van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor u klaar!

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Bij ieder appartement hoort een eigen berging. Deze is gesitueerd op -1 en bereikbaar met een trap met fietslift. U kunt uw fiets dus in uw eigen berging stallen.

Kwaliteit
Hoe is de badkamer ingericht?

De appartementen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van inloopdouche, (dubbele) wastafel, spiegel en toilet. Enkele appartementen hebben ook een ligbad. De badkamer wordt verwarmd middels een infraroodpaneel aan het plafond. De wandtegels zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkamer opstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe is de keuken ingericht?

U kookt in een Bribus keuken met Siemens inbouwapparatuur en een ATAG afzuigkap. Alle keukens zijn voorzien van een zwart composiet blad en witte kastdeuren. Qua apparatuur heeft u de beschikking over een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combi-oven en koel vriescombinatie.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer, wordt behang toegepast. Het behang is wit van kleur. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk. De plafonds zijn met wit spuitwerk afgewerkt.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur.

Is er een afzuigsysteem in de appartementen aanwezig?

De appartementen zijn voorzien van gebalanceerde ventilate met een warmte terug win (WTW) unit.

Hoe is het appartement beveiligd?

Aan veiligheid is extra aandacht besteed. Zo wordt gebouwd volgens richtlijnen van Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn alle woon en slaapkamers voorzien van slimme rookmelders. De aanwezige videofoon is koppelbaar aan smart device (bijvoorbeeld een smart phone of tablet), zodat u overal kunt zien wie aangebeld heeft.

Hoe wordt de woning verwarmd?

De appartementen zijn aangesloten op stadsverwarming. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. In de badkamer is op het plafond een infra-rood (verwarmings)paneel aanwezig.

Wordt de woning ook gekoeld?

De woningen zijn voorzien van gebalanceerde ventilatie, wat bijdraagt om warmte in de zomer buiten te houden en de mogelijkheid heeft om op koele momenten extra te ventileren. Alle woningen hebben te openen ramen om te spuien op koele momenten. Elke zonbelaste gevel is voorbereid op het aanbrengen van buitenzonwering.

Hoe energiezuinig is Klaasje Zevenster?

De appartementen in Klaasje Zevenster zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in het gebouw (algemene ruimtes) of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én hebben minder energierekening voor de algemene ruimtes. Dat voordeel komt iedere maand terug! 

Voorzieningen
Zit er een berging bij mijn appartement?

Bij ieder appartement hoort een berging o.a. bedoeld voor het stallen van fietsen. De bergingen zijn gelegen op niveau -1. Er is een trap aanwezig met een fietsenlift.

Heb ik een eigen buitenruimte bij mijn appartement?

Ja, ieder appartement heeft een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon of (dak)terras. De afmeting en soort buitenruimte vindt u terug op de plattegronden.

Zijn er laadpalen voor mijn elektrische auto of fiets?

Neem voor meer informatie contact op met de verhuurmakelaar.

 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

U huurt bij de woning automatisch één parkeerplaats in ondergelegen parkeergarage. De huurprijs van de parkeerplaats is bij de huursom inbegrepen. Vooralsnog worden er geen vaste plaatsen toegewezen. Over de mogelijkheid tot het opladen van elektrische auto’s wordt u nader geïnformeerd. In de parkeergarage zijn parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto’s aanwezig. De mogelijkheid bestaat om een extra parkeerplaats te huren voor €100 per maand. Er zijn een beperkt aantal extra parkeerplaatsen beschikbaar. U kunt bij de verhuurmakelaar uw interesse kenbaar maken.

Waar kan ik mijn scootmobiel parkeren?

In Klaasje Zevenster zijn 9 scootmobielplaatsen beschikbaar voor het stallen en laden van scootmobiels. Deze kunnen optioneel gehuurd worden bij uw appartement. De huurprijs voor een scootmobielplaats is nog niet bekend.

Wat biedt de naastgelegen zorginstelling Brentano?

In het naastgelegen complex bevindt zich het verpleeghuis Klaasje Zevenster van zorginstelling Brentano. Brentano biedt verschillende diensten thuis, waaronder thuiszorg. Onderstaande services en diensten worden door Brentano aangeboden voor bewoners van Klaasje Zevenster in Amstelveen.

Activiteiten

Sociaal Cultureel Werk van Brentano biedt diverse activiteiten aan zoals een leesclub, creatieve workshops, yoga, concerten, lezingen en een gymclub. Een mooie manier om samen te komen en uw buurtgenoten te ontmoeten. In restaurant BijKlaasje ligt een actueel programma voor u klaar. U kunt voor meer informatie ook bellen met sociaal cultureel werkster Stefanie Gerritsen, tel 06-41419456.

Boodschappenplusbus en PlusMobiel

Mocht u minder mobiel zijn dan kunt u met onze Boodschappenplusbus mee naar winkelcentra en op vrijdag naar de markt in het Stadshart. Daarnaast organiseren wij geregeld tochtjes van hele of halve dagen. De PlusMobiel is er voor mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben bij individueel vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de huisarts, tandarts, ziekenhuis maar ook als u kleding wilt kopen. De PlusMobiel rijdt dagelijks van 8.30 uur tot 17.00 uur. Voor mogelijkheden en meer informatie tel: 020 – 34 50 295 (werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur) of e-mail: boodschappenplusbus@brentano.nl.

Hulp bij Huishouden

Stofzuigen, ramen lappen, wassen, strijken, bedden verschonen, boodschappen doen. Wie steeds meer moeite heeft zelf het huishouden te voeren, kan hierbij door ons worden geholpen. Wij maken schoon en helpen bij kleinere klusjes. Samen met u kijken we wat nodig is en maken daarover afspraken. Helder & duidelijk. Huishoudelijke hulp bieden we samen met ZorgSamen. Voor meer informatie tel: 020 – 44 59 755 of e-mail: zorgbemiddeling@brentano.nl

Wijkverpleging

Mocht u (tijdelijke) zorg thuis nodig hebben dan staat Brentano Wijkverpleging 24 uur per dag 7 dagen per week klaar om u te ondersteunen. Ons enthousiaste wijkteam helpt u bij de benodigde zorg aan huis en werkt samen met uw huisarts, uw apotheek en met specialisten, of kan doorverwijzen naar de fysiotherapeut, de diëtist of andere hulp bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wijkteam Klaasje
E-mail: thuiszorg.kz-w@brentano.nl
Verpleegkundige: Aisa Mittendorf (ma-di-don-vrij): 06-494 94 863
Tel team: 06-494 95 271 / 06-494 95 272
Tel kantoor: 020-23 78 600

Vrijwilligerswerk

Bij Brentano werken ruim 300 vrijwilligers die onder andere liefdevol werk doen in het naastgelegen Verpleeghuis Klaasje Zevenster. We zijn ontzettend blij met hun inzet maar zoeken ook altijd weer nieuwe mensen die een vrijwillige bijdrage willen leveren aan de prettige dag van onze bewoners. Een wandeling of boodschap kan al zoveel betekenen. Wilt u de mogelijkheden voor passend vrijwilligerswerk bekijken neem dan contact op met Annemieke Biemond, coördinator vrijwilligers & mantelzorgers op tel: 020 – 64 19 351 of e-mail: a.biemond@brentano.nl. Mocht u zelf ondersteuning van een vrijwilliger nodig hebben kijk dan op www.amstelveenvoorelkaar.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over diensten van Brentano neemt u dan contact op met Zorgbemiddeling, tel 020 – 44 59 755 of kijk op www.brentano.nl.

Wat biedt restaurant “Bij Klaasje”?

In het naastgelegen complex bevindt zich buurtrestaurant BijKlaasje. Bij buurtrestaurant BijKlaasje draait alles om goed eten, gezelligheid, leuke activiteiten en andere mensen ontmoeten. Nu ruim een jaar geleden opende BijKlaasje de deuren van een mooi nieuw pand in de wijk Bankrashof. Inmiddels kent menig Amstelvener het restaurant als een aangenaam en verrassend plekje in de buurt. Meer informatie op de website van BijKlaasje.