Het groene rustpunt van de randstad

Als je van groen houdt, maar de energie van de randstad niet wilt missen, zit je in Amstelveen precies op de juiste plek. Deze op één na groenste stad van Nederland ligt vlakbij al het moois dat Amsterdam  te bieden heeft, maar dompelt je ook onder in de rust van de natuur. Zo heb je het bekende Amsterdamse Bos als je spreekwoordelijke achtertuin en na een paar minuten fietsen bevind je je in een het uitgestrekte polderlandschap. Goed voor heerlijke middagen op ontdekkingstocht met de (elektrische) fiets, gewapend met een goede picknickmand en een fijn boek. Maar ook voor de stadse geneugten hoef je niet persé naar Amsterdam, met Stadshart Amstelveen biedt ook Amstelveen zelf een rijk winkelaanbod en een keur aan gezellige lunchcafé’s en restaurants.

 

Vervoer (auto, fiets, openbaar vervoer)

De bereikbaarheid van jouw appartement in Klaasje Zevenster is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend. Je woont net ten noorden van de A9, zodat je via de A4 of de A2 eenvoudig naar Amsterdam, Haarlem of Utrecht rijdt. Reis je ook graag naar warme oorden? Met Schiphol op slechts 20 minuten rijden begint de reis meteen goed. Het treinstation Amsterdam Zuid is met ongeveer 5 kilometer afstand goed te bereiken per (elektrische) fiets. Liever droog blijven? Op zo'n vijf minuten lopen ligt bushalte Oranjebaan, vanuit waar je in zo'n tien minuten reizen per bus op treinstation Amsterdam Zuid staat. Om de hoek vind je ook een metrostation, waar je op metro lijn 51 of tram 5 naar Amsterdam Centraal station kunt stappen.

Voorzieningen

Met vele voorzieningen in de buurt kun je ook te voet of met de fiets makkelijk terecht voor dagelijkse boodschappen, zorg en leuke uitstapjes in de buurt. Zo woon je op slechts enkele minuten lopen van het gezellige buurtrestaurant BijKlaasje, waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd in een gezellige ambiance. Ook zit er op het terrein van Klaasje Zevenster een kapper en een thuiszorgpunt van zorginstelling Brentano. Aan de andere kant van de Oranjebaan zijn diverse supermarkten te vinden. Voor wat grotere boodschappen of een gezellig middag uit, kun je terecht in Stadshart Amstelveen. Met 148 winkels kun je hier naar hartelust winkelen voor een nieuwe garderobe, een leuk verjaardagscadeau of een lekker geurtje.