Algemeen
Ik heb de Webinar over Fase 2 gemist, kan ik het terugkijken?

Ja dat kan! Klik hier om de presentatie van 3 februari 2021 terug te kijken.

Over Fase 1 werd ook een webinar georganiseerd, je kunt de Webinar van Fase 1 hier terugkijken.

 

Wat zijn de huurprijzen?

De appartementen in High Park worden verhuurd in diverse huursegmenten.

  • – 66 appartementen worden verhuurd onder de huurtoeslaggrens.

– Voor deze appartementen kan huurtoeslag worden aangevraagd. Of je daadwerkelijk recht hebt op huurtoeslag is terug te vinden op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/huurtoeslag/

– De 137 appartementen uit Fase 2 vallen in de vrije sector huur. Voor deze appartementen kan geen huurtoeslag worden aangevraagd.

Download de prijslijst
Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. De servicekosten voor High Park bedragen € 65,- per maand.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De appartementen zijn opgeleverd en per direct beschikbaar.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De verhuur is van start!

Dit betekent dat je direct kunt starten met je online inschrijving. Voordat je begint, is het goed om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en andere voorwaarden kunt voldoen. Daarna kun je het actuele aanbod bekijken en de adressen van jouw favoriete appartementen noteren. Start vervolgens met je inschrijving door op de button bovenaan de pagina te beginnen en volg de stappen.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw en RIVM maatregelen is het momenteel niet mogelijk om de appartementen te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, vind je op deze website impressies en een aantal digitale rondleidingen gebaseerd op fotografie.

 

Zijn de beelden op de website van het appartement dat ik ga huren?

De beelden die op de website worden getoond op de impressie pagina en in de woningzoeker zijn impressies van een kleine selectie appartementen. Het gaat hierbij dus niet om foto’s. De beelden zijn gebaseerd op de bouwkundige gegevens en het opleverniveau van de woningen. Er kunnen echter kleine afwijkingen zijn. De impressies geven een beeld van hoe de woning er uit kan komen te zien zodra je klaar bent met klussen en verhuizen.

De beelden in de digitale rondleidingen zijn foto’s van (model)woningen. Hierbij gaat het dus wel om echte foto’s van de woning. Bij de digitale rondleiding staat aangegeven om welk adres het gaat.

 

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Het verkrijgen van huurtoeslag is afhankelijk van de huurprijs van de woning en jouw inkomen. Er zijn 66 gereguleerde appartementen binnen High Park die op basis van de huurprijs recht geven op huurtoeslag. Het aanvangsinkomen voor deze appartementen is echter hoger dan het inkomen dat recht geeft op huurtoeslag. Mocht je als bewoner van een gereguleerd appartement ooit een lager inkomen krijgen, dan heb je mogelijk wel recht op huursubsidie.

Toetsing en inkomen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om te huren in High Park?

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

 

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. De inkomsten uit de eigen onderneming dienen minimaal 4 keer de maandhuurprijs te zijn, om te voldoen aan de inkomensrichtlijnen.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een appartement in High Park huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Kan ik als student een appartement in High Park huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van je medehuurder wordt voor 50% meegeteld. Je medehuurder mag alleen je partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een woning.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Op de website vind je een button met “direct inschrijven”. Hier kun je een account aanmaken voor “mijn omgeving”: Een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens het inschrijfproces worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Hoe worden de appartementen toegewezen?

Geschikte kandidaten worden doorlopend gematcht met de beschikbare woningen op volgorde van inschrijving. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens en jouw voorkeurswoningen. Op de pagina online verhuur lees je meer over de verschillende stappen.

 

Huren
Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een vloer?

Het koel- en verwarmingseffect van de vloer is mede afhankelijk is van de gekozen vloerafwerking. Een houten vloerafwerking of vloerbedekking moet geschikt zijn voor vloerverwarming en een maximale isolatiewaarde hebben van Rc=0,09. Informeer hierover bij je vloerleverancier.

Wie mag een appartement huren en bewonen?

Als je jezelf inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat én er zelf gaat wonen, kun je een woning huren in High Park. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenkant van het appartement naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. De buitenkozijnen en de metalen binnekozijnen mogen niet worden geschilderd. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit het appartement te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Vraag bij twijfel de beheerder (MVGM) wat hierin wel en niet is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

Is het toegestaan om iets aan de wand op te hangen?

Aan de muren kunnen geen zware zaken worden opgehangen, zoals een TV. Een schilderij of iets dergelijks is wel toegestaan. Als je het appartement verlaat dienen alle gaatjes dicht gemaakt worden.

Kan ik verlichting aan het plafond aanbrengen?

De lichtpunten in de woon- en slaapkamers bevinden zich niet op de plafonds maar op de wanden. Dit heeft te maken met de hoogte van de plafonds. Daarom is het niet mogelijk om verlichting op het plafond aan te brengen.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en de vloer zwevend wordt gelegd.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Sommige appartementen worden verhuurd inclusief één parkeerplaats in de parkeergarage. Sommige appartementen worden verhuurd zónder parkeerplaats. Je kunt de prijslijst downloaden, daarop is aangegeven welke appartementen met parkeerplaats worden verhuurd en voor welke appartementen dit optioneel is. De 66 gereguleerde appartementen van fase 1 worden in principe verhuurd zonder parkeerplaats. Voor de 137 appartementen van fase 2 geldt dat je bij de inschrijving kun aangeven of je interesse hebt in het huren van een (extra) parkeerplaats. De parkeergarage wordt voorzien van een eigen in-en uitrit met slagbomen voor bewoners.

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe is de verwarming geregeld? (ETECK)

De woningen zijn aangesloten op een centrale energie opwekkingsinstallatie (kortweg EOI) voor de levering van warmte, koude en warm tapwater. Deze installatie betaat uit een bronnensysteem waarbij warmte uit de bodem wordt gehaald en een warmtepomp met boilervat in de woning. Deze warmtepomp is dus eigendom van de exploitant van de EOI.  U bent als huurder verplicht om een gebruikersovereenkomst aan te gaan met de eigenaar van deze installatie. De maandelijkse kosten staan per appartement aangegeven op de prijslijst. Het is met de installatie ook mogelijk om de woning beperkt te koelen.

Houd er rekening mee dat het systeem werkt met lage temperatuur verwarming. Het koel- en verwarmingseffect van de EOI is mede afhankelijk van de gekozen vloerafwerking. Een houten vloerafwerking of vloerbedekking moeten geschikt zijn voor vloerverwarming en een maximale isolatiewaarde van Rc =0,09. Informeer hierover bij uw vloerleverancier.

 

Zijn de beelden op de website van het appartement dat ik ga huren?

De beelden die op de website worden getoond op de impressie pagina en in de woningzoeker zijn impressies van een kleine selectie appartementen. Het gaat hierbij dus niet om foto’s. De beelden zijn gebaseerd op de bouwkundige gegevens en het opleverniveau van de woningen. Er kunnen echter kleine afwijkingen zijn. De impressies geven een beeld van hoe de woning er uit kan komen te zien zodra je klaar bent met klussen en verhuizen.

De beelden in de digitale rondleidingen zijn foto’s van (model)woningen. Hierbij gaat het dus wel om echte foto’s van de woning. Bij de digitale rondleiding staat aangegeven om welk adres het gaat.

 

Hoe ziet de keuken eruit?

De 66 gereguleerde appartementen zijn voorzien van een Keller keuken, deurtjes in leemkleur met RVS grepen, met ATAG inbouwapparatuur zoals inductiekookplaat, recirculatie afzuigkap en koelkast met vriesvak. Het aanrechtblad is van composiet (Easy black) en tegen de muur zit een veegplint met een spatplaat ter plaatse van de afzuigkap. Deze appartementen zijn niet standaard voorzien van een vaatwasser. Voorbereidingen voor het aansluiten van een vaatwasser zijn wel getroffen.

De overige 137 appartementen zijn voorzien van een luxe Keller keuken, deurtjes in leemkleur met RVS grepen, ze hebben een composiet aanrechtblad (Easy Black), spatplint en spatplaat en zijn en voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, recirculatie afzuigkap, koel-/vriescombinatie, combi-oven en vaatwasser. De keukenopstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden. Uitzondering geldt voor woning nr. 411, deze keuken heeft (wit) tegelwerk in plaats van een veegplint en spatplaat.

Hoe ziet de badkamer eruit?

De appartementen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van inloopdouche, (dubbele) wastafel, spiegel en planchet. De meeste appartementen hebben een separaat toilet, sommige appartementen hebben een 2e toilet op de badkamer. De wandtegels zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per appartement verschillen en staat ingetekend op de woningplattegronden.

Hoe is het separaat toilet afgewerkt?

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur.

Hoe zijn de wanden afgewerkt?

In de gehele woning met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer wordt behang toegepast. De muren zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk. Het is niet toegestaan om zware elementen zoals televisie aan de muren op te hangen. Omdat het een transformatie betreft zijn “holle” wanden toegepast en de draagkracht van deze wanden is aanzienlijk minder dan stenen muren. Gebruik voor het bevestigen van lichte elementen aan de wand, zoals een fotolijst of schilderij, speciale bevestigingsmaterialen zoals “hollewandpluggen”. Deze vind je bij iedere bouwmarkt.

Hoe zijn de plafonds afgewerkt?

Bijna alle appartementen hebben een oude (grove en onafgewerkte) betonstroken plafond waardoor het appartement een echte industriële uitstraling krijgt. Vanwege de hoogte van de plafonds zijn er geen armaturen voor verlichting op het plafond aangebracht, maar alleen op de wanden.

Is er een afzuigsysteem in de appartementen aanwezig?

Ja, in elk appartement is een mechanische afzuiginstallatie

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Sommige appartementen worden verhuurd inclusief één parkeerplaats in de parkeergarage. Sommige appartementen worden verhuurd zónder parkeerplaats. Je kunt de prijslijst downloaden, daarop is aangegeven welke appartementen met parkeerplaats worden verhuurd en voor welke appartementen dit optioneel is. De 66 gereguleerde appartementen van fase 1 worden in principe verhuurd zonder parkeerplaats. Voor de 137 appartementen van fase 2 geldt dat je bij de inschrijving kun aangeven of je interesse hebt in het huren van een (extra) parkeerplaats. De parkeergarage wordt voorzien van een eigen in-en uitrit met slagbomen voor bewoners.

Duurzaamheid
Hoe wordt de woning verwarmd? (ETECK)

De woningen zijn aangesloten op een centrale energie opwekkingsinstallatie (kortweg EOI) voor de levering van warmte, koude en warm tapwater. Deze installatie bestaat uit een bronnensysteem waarmee warmte uit de bodem wordt gehaald, en een warmtepomp met boilervat in de woning. Deze warmtepomp is dus eigendom van de exploitant van de EOI.  Je bent als huurder verplicht om een gebruikersovereenkomst aan te gaan met de eigenaar van deze installatie. De maandelijkse kosten staan per appartement aangegeven op de prijslijst. Het is met de installatie ook mogelijk om de woning beperkt te koelen.

Houd er rekening mee dat het systeem werkt met lage temperatuur verwarming. Het koel- en verwarmingseffect van de EOI is mede afhankelijk van de gekozen vloerafwerking. De vloerafwerking moet geschikt zijn voor vloerverwarming en een maximale isolatiewaarde van Rc =0,09. Informeer hierover bij uw vloerleverancier.

Hoe energiezuinig is High Park?

De appartementen in High Park zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt door de warmtepompen in het gebouw. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én hebben minder energierekening voor de algemene ruimtes. Dat voordeel komt iedere maand terug!