Van iconisch naar spectaculair

Woon je in Arnhem, dan ken je dit iconische gebouw aan de Velperweg vast en zeker. Tot een aantal jaar geleden was het in gebruik als Post Giro kantoor van ING. Nu zorgt een metamorfose ervoor dat dit waanzinnige gebouw straks een spectaculaire woonplek wordt. Het hoofdgebouw, het Kruisgebouw (op de video zie je wel waarom!) staat op hoge poten. Dat wordt straks weer goed zichtbaar. De directe omgeving wordt ingericht als een groen landschapspark, waar ook het bovenste dek van de parkeergarage bij wordt betrokken.

In totaal biedt dit architectonisch hoogstandje uit de jaren 60 straks de ruimte aan 281 appartementen. Daarvan komen er 203 beschikbaar voor de verhuur, op de derde tot en met negende verdieping. De gevel van het gebouw wordt geheel vernieuwd en de meeste appartementen krijgen een eigen balkon.

Duurzaam wonen

In High Park woon je in een duurzaam appartement met energielabel A. Je draagt onder meer bij aan vermindering van fossiele brandstoffen doordat de woningen geen gasaansluiting meer nodig hebben. Je appartement wordt opgeleverd met vloerverwarmingen in alle ruimtes en een elektrische radiator in de badkamer. De verwarming is aangesloten op een WKO installatie. Deze aansluiting zorgt ook voor het warm water in je appartement. Ook voor het koken heb je geen gas meer nodig, je hebt namelijk de beschikking over een inductiekookplaat. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. De groene energie die daarmee wordt opgewekt wordt ingezet voor de WKO installatie.

Modern met een tikkeltje nostalgisch industrieel

In High Park tref je geen standaard appartement. Je wordt verwend met een prachtige Keller keuken, in verschillende opstellingen. De precieze opstelling van jouw favoriete appartement vind je terug op de plattegronden van de appartementen zodra deze beschikbaar zijn. De kwalitatieve ATAG apparatuur is ingebouwd en maakt van koken je nieuwe hobby. De badkamer, met een moderne en neutrale uitstraling, heeft een heerlijke inloopdouche, (dubbele) wastafel met spiegel en planchet en in sommige gevallen een toilet. De muren zijn behangen in een neutrale kleur, en het hoge plafond is in een robuuste betonlook afgewerkt. Hierdoor blijft het industriƫle verleden van dit pand behouden als finishing touch in jouw nieuwe interieur.

Wonen, winkelen, struinen en parkeren

Om en onder High Park wordt een landschapspark aangelegd. Dat kan, omdat het gebouw op poten staat. Zo ontstaat er een mooie rustige entree, een fijne plek voor een ontspannen thuiskomst. Onder het Kruisgebouw liggen twee multifunctionele paviljoens, die geschikt zijn voor kantoorruimte of als horeca. In de kelder komt een misschien een supermarkt, met een aanvullend winkelaanbod. Zo hoef je voor de dagelijkse boodschappen niet eens de deur uit! Onder het gebouw is een parkeergarage waar in totaal 360 parkeerplaatsen zijn. Daarvan komen er 122 beschikbaar voor de bewoners van de huurappartementen in High Park. Zo ontstaat er een zeer veelzijdig gebouw, waarin het zeer comfortabel wonen is.