INTERVIEW

GETROUWDE STARTERS VINDEN EIGEN PLEK

Ieder weekend gaan ze even kijken. Het is maar vijf minuten lopen van hun huidige adres en altijd komen ze vrolijk terug. Mehmet (24) en Merve (26) kunnen niet wachten tot de dag waarop ze de sleutel krijgen van hun nieuwe appartement op de vijfde verdieping in High Park aan de Velperweg in Arnhem. Want dan zal hun getrouwde leven pas definitief vorm krijgen. Nu wonen zij nog bij de ouders van Merve en begrijp haar niet verkeerd “het is hier supergezellig”, maar wat je natuurlijk wilt als je een paar maanden getrouwd bent “is gewoon onder je eigen dak wonen.”
Haar hele leven woont zij al in deze buurt. “Het voelt hier echt als thuis, ik ken hier bijna iedereen”. Op de vraag of zij haar leven lang in de wijk wil blijven wonen, hoeft zij niet eens na te denken.

Groot genoeg

Het stel werkt hard. Merve werkt in de kinderopvang en heeft nog een bijbaan als teamleider bij de Albert Heijn. Mehmet werkt full time bij Post.nl. Het is een klein appartement dat zij straks gaan huren, vertelt Merve, ”om precies te zijn 47,6 m2.” Maar voor ons is het natuurlijk groot genoeg. Als zij in het weekend weer eens gaan kijken en onder hun balkon staan te dromen ( “De omgeving is zo leuk, het is echt een park daar”) richten zij iedere keer de twee kamers weer in. Wat er nog bijkwam, was dat haar beste vriendin zich ook bij High Park had laten inschrijven, ( “wat trouwens best makkelijk gaat”) uiteraard na langdurig onderling beraad en het gelukkige toeval nu heeft uitgemaakt dat zij bijna buren gaan worden. “Er zit straks maar één deur tussen.” In Arnhem is het bepaald niet makkelijk voor een starter op de woningmarkt, hebben ze gemerkt. “Er wordt gewoon weinig aangeboden.” Daarom zijn ze ook zo gelukkig met hun nieuwe appartement.

Industriële look

De industriële look vinden ze leuk, ‘met die hoge plafonds”, de keuken en de badkamer, het zal straks een gevoel van luxe geven. Merve vrolijk: “En dat nota bene allemaal op de rand van de wijk waar ik ben geboren en getogen.” Juist omdat zij zo druk zijn met hun werk, blijft er niet veel tijd over voor andere zaken, al helemaal niet omdat zij nog geen auto bezitten en alles per fiets doen. “Straks is alles dichtbij, de winkel, station Velperpoort, het centrum is maar op vijf minuten fietsen, het kan niet beter.”

Zo uit de film

Wat het stel bij elkaar bracht, was hun liefde voor het voetbal. Want toen Galatasaray in 2015 voor de twintigste keer landskampioen werd (met Wesley Sneijder) wilde Merve daar bij zijn. In het massale volksfeest in Istanbul kwam het zo uit dat zij op enig moment naast Mehmet terecht kwam en zag hoe hij voor een bekende zijn telefoonnummer op een papiertje schreef. Merve bedacht zich geen moment, leerde het nummer razendsnel uit haar hoofd en een paar dagen later, vlak voor zij terug naar Nederland vloog, trok zij de stoute schoenen aan en belde het nummer. Natuurlijk wist hij meteen wie hij aan de lijn had. Er zijn liefdesfilms gemaakt met slechtere verhalen. Voorlopig zullen ze nog even geduld moeten hebben, wat niet altijd makkelijk is om op te brengen, maar straks krijgen ze hun eerste eigen huis. De verwachting is dat het in juni zover is. Merve: “Het zal geweldig zijn.”

High Park

High Park is de naam van het appartementencomplex in het voormalige girokantoor. Het gebouw telt twaalf verdiepingen waarin vanaf de derde verdieping plek is voor 203 appartementen met vrijwel allemaal een eigen balkon of terras. En met een betoverend uitzicht over de stad. Merve en Mehmet huren een tweekamerappartement, maar er zijn ook veel ruimere appartementen.
Bekijk het aanbod

Wil je ook de voorpret van wonen in High Park?

Er zijn nog appartementen beschikbaar! Bekijk het actuele aanbod via de woningzoeker en schrijf je in.

Naar de woningzoeker