Editie 4 – DeBuurtkrant

beheerder
28 juni 2020
BuurtNieuws
0
Nieuwsbrieven

In de vorige edities hebben we al veel verteld over hoe het is om straks te wonen in DeBuurt. Maar hoe zien de appartementen er eigenlijk uit? Hoeveel vierkante meter huur je voor welk bedrag per maand? Deze en andere vragen beantwoorden we in deze woning-editie van DeBuurtKrant.

Ruimte in DeBuurt
Er komen straks drie verschillende gebouwen in DeBuurt. Wist je dat gebouw A een andere eigenaar heeft dan gebouw B en C? Het afwerkingsniveau en de huurcriteria worden door de eigenaar opgesteld, daarom zullen die ook iets van elkaar verschillen.

 

Voor wie is DeBuurt?
De appartementen in DeBuurt worden gebouwd voor alleenstaanden, samenwonenden, mensen met een zorgbehoefte, senioren, starters en gezinnen met een vast inkomen. Dat laatste is een vereiste; voor gebouw A geldt een minimale huurtermijn van drie jaar en voor gebouw B en C van één jaar.

Wat kost wonen in DeBuurt?
De vrije sector appartementen van DeBuurt vallen in verschillende huursegmenten. Zo zijn er in gebouw B en C appartementen met een gereguleerde prijs van € 737,14. Maar er zijn ook appartementen tussen de € 737,14 en € 1.000,00 per maand en appartementen waarvoor je € 1.000,00 per maand of meer betaalt. We vragen voor deze appartementen, naast de huurkosten, servicekosten voor de gezamenlijke ruimtes. Als richtlijn hiervoor kun je een bedrag tussen de € 50,00 en € 80,00 per maand aanhouden. Omdat de appartementen in gebouw A op een later moment worden opgeleverd dan de appartementen in gebouw B en C, worden ook de prijzen later bekendgemaakt.

In gebouw A:
99 twee- en driekamer- appartementen van ± 40 m²  – 92 m²
14 twee- en driekamer- maisonnettes van ± 66 m² – 121 m²

In gebouw B:
64 twee- en driekamer- appartementen van ± 49 – 89 m²
30 tweekamerappartementen van ± 47 m²

In gebouw C
98 twee- en driekamerappartementen van ± 47 m² – 91 m²
14 twee- en driekamer maisonnettes van ± 66 m² – 120 m²

Luxe in DeBuurt
‘Gemak’ is het sleutelwoord voor wonen in DeBuurt! Dat betekent dat de wanden in de hal, slaapkamers en woonkamer van alle appartementen bij oplevering zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. De appartementen hebben allemaal een badkamer met een douche, wastafel en spiegel. Daarbij hebben de meeste appartementen een apart toilet en sommigen hebben een tweede toilet in de badkamer. Zowel de badkamer als het aparte toilet hebben grijs/zwarte vloertegels en wit betegelde muren. De vloeren van de appartementen in gebouw B en C worden zo afgewerkt dat je er zelf direct vloerbedekking of laminaat kunt neerleggen. De vloeren van de appartementen van gebouw A worden afgewerkt met een strakke pvc-strokenvloer. Deze appartementen zijn dus klaar om direct in te richten! De keukens in DeBuurt zijn wit en hebben allemaal een grijs/zwart stenen aanrechtblad. De keukens in gebouw B en C hebben een grijs/zwart composiet stenen aanrechtblad. Alle keukens zijn voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie of koelkast met vriesvak (afhankelijk van je woningtype), combi-oven en vaatwasser. De keukens in DeBuurt bieden je dus alles om lekker te kunnen koken!

Toekomstige bewoners van DeBuurt
Wie weet ben jij dat wel! De verhuur van de appartementen start in het najaar van 2020 en we verwachten dat we de appartementen in gebouw B en C opleveren aan het einde van het eerste kwartaal van 2021. De sleutels van de appartementen in gebouw A worden in het vierde kwartaal van 2021 overhandigd. Zodra de verhuur start, krijgt iedereen de mogelijkheid om zich online in te schrijven. We vragen je om gegevens te uploaden die wij gebruiken om zorgvuldig dé perfecte match tussen de bewoners en hun toekomstige appartement te maken.

Parkeren in DeBuurt
Je fiets kun je eenvoudig stallen onder het gebouw waar je woont. Heb je ook een auto? Bewoners van gebouw A en C kunnen een parkeerplaats huren onder hun eigen gebouw en bewoners van gebouw B kunnen een parkeerplaats huren onder gebouw A.

Delen