Heerlijk wonen in Horst

Op loopafstand van het centrum van Horst werken we aan een bijzonder woonproject: Disselhoff. Hier komt een gevarieerd aanbod aan woningen met in totaal 28 appartementen en 10 levensloopbestendige patiowoningen. Het bouwplan bestaat uit 3 delen. De bestaande villa transformeren we naar 2 ruime appartementen met behoud van de karakteristieke uitstraling. Aan de Venloseweg/ Van Douverenstraat komt een appartementengebouw met 17 koopappartementen en 9 sociale-huurappartementen. De 10 gelijkvloerse patiowoningen komen wat verder naar achteren op het terrein met een relatief rustige ligging. Alles natuurlijk met aandacht voor duurzaamheid, zodat je bent verzekerd van een toekomstbestendige woning.

START VERKOOP 20 JUNI

Het project is vanaf maandag 20 juni in de verkoop. Alle documenten staan online op deze website.

Situatieschets

De nieuwe woningen komen op loopafstand van het centrum van Horst, waar houthandel Mol gevestigd was. De vogelvluchtimpressie hiernaast geef een indruk van het projectplan.

Alle op deze website getoonde sfeerimpressies en schetsen zijn concepten. Aan deze beelden kunnen geen rechten ontleend worden.

Het ontwerp

Marquart Architecten uit Raamsdonksveer verzorgt het ontwerp van het plan. Architect Dennis van Klij – Marquart Architecten: “Bij dit project verenigen we authentieke elementen met een hedendaagse en toekomstbestendige uitstraling, mede omdat het hier gaat om een te renoveren villa in combinatie met nieuwbouw.

Het appartementengebouw begeleidt qua vorm de route langs de rotonde Venloseweg/ Van Douverenstraat richting het centrum van Horst. De 2 gebouwen, gekoppeld via een glazen entree, variëren in hoogte en hebben een eigentijdse metselwerkarchitectuur; authentieke materialen in een modern jasje. Dat sluit aan bij de geschiedenis van deze plek en tegelijkertijd bij de moderne woonwensen van grote balkons of dakterrassen, brede puien en een sterke relatie met buiten vanuit de woning.

Het achterterrein heeft een omsloten karakter vanwege de aangrenzende achtertuinen van de woningen aan die zijde. Daarom hebben we dit gebied ingericht met lage patiowoningen. Deze hebben een moderne baksteenarchitectuur met grote puien richting de straat, maar vooral naar de privé-patio. Pergola’s met groen leggen de verbinding tussen de gelijkvloerse woningen in diverse geschakelde blokken. Deze kleine schaal creëert een intiem binnengebied waar het rustig wonen is.”

Kopen of huren in Disselhoff?

De verkoop start op maandagavond 20 juni. Wil je op de hoogte blijven, zorg er dan voor dat je onze nieuwsbrief ontvangt. Heb je nu al een vraag, neem dan contact op met de makelaar, Peelrand Makelaardij.

Wonen Limburg verhuurt de 9 huurappartementen via www.thuisinlimburg.nl. Voor deze huurappartementen is het aanvragen van huurtoeslag mogelijk. Om in aanmerking te komen voor deze woningen is het belangrijk dat je als woningzoekende bent ingeschreven bij Thuis in Limburg. Inschrijven voor de huurwoningen is gratis, heel eenvoudig en kost slechts enkele minuten.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!


    Ik ga akkoord met verwerking en opslag van mijn gegevens.

    Goed bereikbaar, uitgebreide voorzieningen
    In Disselhoff woon je ten oosten van centrum Horst. Binnen enkele minuten ben je in hartje Horst, waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen, een gezellig diner met familie of een middagje winkelen voor een nieuwe outfit. Alle dagelijkse voorzieningen, zoals supermarkten, basisscholen, kinderopvang en medische zorg vind je direct in de buurt. Je woont hier omringd door prachtige natuurgebieden, wat garant staat voor weekenden picknicken, geocachen met het hele gezin of heerlijk doorstappen met de hond. En wil je op zoek naar wat stads vermaak, dan ben je binnen 2 minuten op de A73, vanuit waar je eenvoudig doorrijdt naar Venlo of Nijmegen. Of reis met het openbaar vervoer! Bushalte Venloseweg ligt op drie minuten lopen vanaf Disselhoff. Vanuit deze bushalte reis je eenvoudig naar bijvoorbeeld Venray Centraal (15 minuten) of naar omliggende dorpen. Station Horst-Sevenum is een goed startpunt om met de trein naar onder meer Maastricht, Utrecht of Amsterdam te reizen.