Dichtbij faciliteiten én natuur

In de Burgtse Buurt geniet je van een landelijke omgeving, terwijl je woont op nog geen kilometer afstand van het centrum van Boekel. Zo heb je een keur aan faciliteiten binnen een kilometer afstand en ontdek je net zo gemakkelijk de natuur in de omgeving. Gemeente Boekel ligt namelijk op de Peelrand in het oosten van Noord-Brabant, tussen de natuurgebieden van De Peel en De Maashorst.

Voor ieder wat wils
De omgeving van de Burgtse Buurt biedt voor ieder wat wils. Voorzieningen als winkels, horeca, scholen, sportfaciliteiten en prachtige natuur; Boekel biedt het in de nabije omgeving.
Link

Winkels en horeca

Vanuit de Burgtse Buurt ben je binnen een kwartiertje wandelen al in het centrum van Boekel en op de fiets is het zelfs minder dan vijf minuten. Het centrum biedt diverse winkels, waaronder een supermarkt, slager en drogist. Iedere dinsdagochtend kun je bovendien naar de weekmarkt op het St. Agathaplein. Boodschappen zijn dus zo gedaan. Ook voor een heerlijke lunch, diner of borrel vind je diverse mogelijkheden.

Molen met draaiverbod

De Standerdmolen in Boekel is niet te missen als je het dorp ingaat. Deze molen aan de Julianastraat is een Rijksmonument en, voor zover bekend, de enige in Nederland met een draaiverbod, omdat de wieken niet volledig boven het eigen perceel hangen.

Alles voor jonge kinderen

Jonge gezinnen vinden opvang en scholen nabij met basisschool Uilenspiegel, Kindcentrum/ BSO Octopus en Kindcentrum de Regenboog. dat is niet alleen handig voor het brengen en halen; het biedt ook grote kans op speelkameraadjes in de buurt.

Sportfaciliteiten

Ben je sportief? Sporthal de Burcht en de sportclubs van onder meer voetbal, tennis en hockey liggen binnen de kilometer. Stap op je fiets en je bent er al bijna!

Landerijen en natuur

Volg de weg het dorp uit je de directe omgeving kenmerkt zich door landweggetjes begeleid door bomen, Brabantse boerderijen en uitgestrekte weilanden. Via prachtige wandel- en fietsroutes ontdek je de prachtige natuur van natuurgebieden Perekker, De Peel en De Maashorst.